Hanzséros Kati

Speciális Nyári Ajánlat!

 • 2024. Június 3. -tól –Július 20. -ig: 4 alkalmas life vagy gyermek –tini-fiatal felnőtt life coaching.
 • Előre egyeztetett 4 alkalom — ebben az időszakban 3 hétvége is rendelkezésre áll.
 • Az un. nulladik találkozás – személyes vagy skype beszélgetés — elakadás felmérése és egymás megismerése, döntés mindkettőnk részéről, hogy együtt tudunk-e működni. A nulladik alkalom ingyenes. 
 • Gyerekeknél, tiniknél a sulis elakadások támogatása: emberi kapcsolatok, konfliktusok- kommunikáció---konkrét, saját esetek megbeszélése, személyre szabottan. Tanév lezárása, hogyan tovább, felkészülés az új kihívásokra.
 • Veszteségek átbeszélése: sikertelen felvételi, sikertelen vizsgák sora, szakítás, párkapcsolat hiánya, válás, gyász. Továbbá gyermek- szülő kapcsolat—hogyan lehet élhetőbb, kiegyensúlyozottabb a mindennapi élet. 
 • Felnőtteknél: lásd a honlapon feltűntetett témáknál 
 • 4 alkalom: 60 000 Ft helyett 40 000 Ft. 
 • Kérlek, mielőtt jelentkeznél, ismerkedj meg                                       is 
 • Az ismerkedés alkalmával kiderülhet, hogy a hozott probléma nem coaching kompetencia, azaz előfordulhat, hogy nem tudom vállalni az esetet. 
 • Helyek limitált számban elérhetőek a hatékony és minőségi munka érdekében. 
 • Jelentkezés és nulladik időpont egyeztetés emailben vagy telefonon lehetséges.

etikai alapelveimmel

Mit is jelent a life coaching pontosabban?

Nézzük a távolsági busz jelentést. A coaching folyamatban a kliens felül a buszra, megváltja a jegyét, segítséget kér, egyedül most nem tud továbbmenni, ez egy különleges busz, ő utazik, hogy elérje úti célját, azaz a saját megoldását. A buszvezető figyelemmel hallgat, néha kérdez, megértőn, elfogadón, együtt áramlik a klienssel, tisztázza, ha valami nem világos számára. Az utas nem pihen, hiszen dolgozik magán és keresi a buszvezető segítségével a számára legjobb megoldást. A vezető „saját lényegét” is beviszi az utazásba, de a „tartalmát” nem, egyenrangú és ítélkezés-mentes félként van jelen.
Úgy gondolom, talán majdhogynem bármilyen elakadással fel lehet ülni erre a távolsági buszra, egy jó coach a nulladik és legkésőbb az első találkozás végéig el tudja dönteni, hogy vállalja-e a buszvezető pozíciót.:) Ugyanez érvényes az utasra is, általában 3 megállónként újratárgyaljuk, hogy valóban az úti cél felé tart-e, érzi-e, hogy megy az a busz alatta.
Fontos megjegyeznem, hogy ha kiválaszt a kliens egy elakadást, akkor azon dolgozunk és amennyire az élet engedi, akkor más problémát nem viszünk bele a folyamatba. 

Kitől kinek?

Igaziból bármilyen segítő szakemberhez fordulunk, nagy valószínűséggel nem ismerjük személyesen és ez épp lehet előny, de akár hátrány is, ki hogy éli ezt meg. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem a coach van a középpontban, az első 1-2 alkalommal kiderül, hogy a kliens meg tud-e bízni személyemben, tudunk-e együtt dolgozni. Van olyan helyzet, amikor például lehet passzolni egy kérdést, azaz, ha valaki nem tud vagy nem szeretne válaszolni, akkor az megengedett. A legfontosabb, hogy odafigyelő, jó és megértő hallgató legyek, aki ráérez, hogy mikor szükséges megállni, kérdezni, tisztázni. Fókuszban Te , azaz a coachee vagy, megoldás-orientált üléseken veszel részt ahol biztonságosan dolgozhatsz a problémád megoldásán.

Hivatalosan mindenkinek 18 éves kor fölött. Tini coaching esetén szülői beleegyezés szükséges. Itt például olyan problémákra gondolok, amikor egy tinit segíthet nehézségein túljutni, ha egy külsős emberrel beszélgethet elakadásairól. Természetesen titoktartás kötelez itt is, a szülőknek akkor feladatom jelezni, ha valami súlyosabb gond észlelhető és más szakemberre van szükség.
Továbbá várom a nálam idősebbeket is ( 44 éves vagyok),mert láttam példát arra, hogy valaki nem mert pszichológushoz , pszichiáterhez fordulni, de az elakadása nem igényelt orvos szakembert és választott témájában történt elmozdulás. Sajnos az idősebb generációknál véleményem szerint elterjedt tévhit, hogy nem szabad, nem lehet külső segítséget kérni, mert az ciki és szégyen. Ha ezen, valaki tovább tud lendülni és life-coachot választ, csodálatos változások –felszabadító elmozdulások történhetek az életében.
Olyan esetekben is megoldás lehet a coaching, ha egy konkrét elakadás van és arra valaki gyors választ szeretne találni, bizony volt olyan, amikor 1 alkalom elegendő volt kliensem számára az adott konkrét probléma megoldására. Később természetesen más problémakörrel újra találkozhatunk, de természetesen semmi nem kötelező.

Kinek ajánlom a life coachingot?

Mi a menete?

Hogyan képzeljem el a folyamatot?

Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy kávézós- teázós beszélgetés, vannak nehezebbek pillantok, percek amikor dolgozol magadon és bizony ott mélyebbre kell menni. Viszont, ha ez a folyamat beindul , akkor lehet a coaching folyamat sikeres. Szerintem a siker nagyon szubjektív mindenkinek, számomra az is siker, ha valaki már egy alkalom után könnyebben-jobban érzi magát.

Az első állomás egy 15-20 perces telefonbeszélgetés ,vagy akár ha az arcomat is szeretnéd látni ehhez akkor Skpye vagy Viber beszélgetés. Teljesen jogosan felmerülő igény, hogy valaki szeretne megismerkedni a coachcsal személyesen mielőtt elkezdené a belső munkát magán és nem mindegy számára kivel dolgozik együtt, hiszen az illető totál idegen. Egyébként ez nagy előny is a legtöbbször 🙂

Ha a nulladik alkalom után úgy döntesz, hogy velem dolgozol, akkor ez első személyes vagy éteri találkozón már a konkrét problémád, kérdésed fogalmazod meg. Ez néha egy témakör, abból már közös feladatunk, leszűkíteni a kört és pontosítani. Hidd el menni fog, ha most fel kéne sorolnod 5 elkadást, tuti menne 🙂 Ezt követően kb 3 alkalmanként az ülés végén megállunk, összegzünk és Te eldöntöd, hogy megyünk-e tovább amennyiben szükséges. 

A legfontosabb, hogy akkor, amikor Te kész vagy foglalkozni magaddal és az elakadásoddal, ha csak a családtagod vagy a főnököd szeretné az sajnos nem elég. Na jó, ha esetleg a kutyád vagy a macskád javasolja akkor jöhetsz, nincs olyan , hogy lehetetlen

Nézzünk pár témakört:

 • Rengeteg a feladat és valaki nehezen vagy nem tud prioritásokat megfogalmazni, időgazdálkodása akadozik a szakmai és a magánéletében egyaránt és/vagy a kettőt nem tudja összeegyeztetni.
 • Megváltozott élethelyzetek kezelése – például betegség, gyász.
 • Párkapcsolati gondok, partner megtartása vagy elengedése, párkeresés.
 • Munkahelyi gondok, állás elvesztése, új munkahely keresése
 • Elakadás családi kapcsolatrendszerekben – mik a lehetőségek, határszabás.
 • Egy konkrét, esetleg hirtelen adódó helyzetben döntés szükségeltetik – viszonylag szoros határidőn belül.
 • Szülői szerepkörben felmerülő elakadások – különböző életkorok kezelése

Mikor? Milyen esetekben?

Időpontfoglalás és ár

Próbálok a megkeresést követő 1 héten belül időpontot biztosítani számodra, a rendszeresség is nagyon fontos, általában 1 vagy max 2 hét telik el két ülés között, mindkét fél elköteleződik, általában 3-6 alkalomra. Kérlek, gondold át, hogy heti egyszer ki tudsz-e szakítani énidőt magadnak.

A nulladik beszélgetés ingyenes.

1 alkalom 60 perc- 15 000 Ft

Ha lefoglaltad időpontodat, akkor azzal mindketten elköteleződünk egymás irányába. Az adott alkalom létrejöttekor kerül rendezésre az összeg és cserébe coaching szolgáltatásról alanyi adómentes számlát kapsz.

Ha 24 órával az ülés megkezdése előtt lemondod az alkalmat, semmilyen magyarázattal nem tartozol, de a teljes összeg rendezése szükséges. 

Etikai alapelveim

Véleményem szerint mindig van etikai felület, morális felelősség a coaching folyamatban, egy kompetens coach etikus, tartja a határokat, nem lépi át azokat. A partneri együttműködésben gondolatébresztő, kreatív és inspiratív. A témahozó az ügyfél, de a folyamatért én a coach felelek. Kiemelten fontosnak tartom, hogy nem sértem az ügyfél szabad akaratát, titoktartás kötelez, őszinte vagyok minden esetben, nem állítok valótlant, ha úgy érzem, hogy érintett vagyok egy témában és nem tudok adott helyzetben dolgozni azon, akkor nem magára hagyva a klienst, más kollegához irányítom őt. Kihívást jelenthet az értékütközés, ilyenkor kiléphetünk a saját értékrendszerünkből és ott az adott helyzetben az ügyféllel vagyunk, érte és vele, de mindeközben megőrizzük saját értékrendünket. Ha a belső iránytűm biztosan, szilárdan működik, segítő maradhatok az adott folyamatban.

Rólam mondták

„Amikor a napi mókuskerékben összeszűkül a tudat, akkor van valaki, akit felhívhatok. Kati a magasból tud rátekinteni a problémákra és olyan egyszerűen és határozottan foglalja össze a lényeget, mintha mindig is ezt csinálta volna.
Ajánlom azoknak, akik saját elakadásaik és problémák erdejében már nem látják tisztán a helyzetet, ilyenkor mindig jól jön egy objektív külső megfigyelő."

K. Dóri

„ Kati végtelen empátiával, remek ráérzéssel, ügyes kérdésekkel vezetett végig a felismerés és a megoldás folyamatán. Bizalmat, hozzáértést sugárzó személyisége élménnyé tette az üléseket.
Ajánlom azoknak, akik akár magánéleti akár munkahelyi elakadásokkal küzdenek és hajlandóak tenni azért, hogy önmaguk jobb megismerésén keresztül megoldást találjanak a problémáikra."

K. Tünde-Mária

„ Egy adott élethelyzet megoldása miatt voltam Katinál, pontosan feltett kérdések segítették a folyamat elindulását, egy-két nap után megtapasztaltam a változást, legerősebben az elengedést, és hogy nem mások elvárásának kell megfelelni. A folyamat, ami elindult bennem, ráébresztgetett, hogy nem a dolgoknak kell változni. Máshonnan tekintek már rájuk, ez felszabadító érzés."

M. Zsuzsa